Alstublieft,
gedegen advies bij het ontwikkelen
van een visuele identiteit.

Alstublieft,
passend en creatief ontwerp online en offline.

Alstublieft,
creativiteit, kwaliteit en service in één hand.

Wat we doen

Grafisch ontwerp

Identity Design verzorgt de visuele identiteit van uw bedrijf. We ontwikkelen de huisstijl en geven aan de hand daarvan vorm aan onder andere de website, brochures, nieuwsbrieven, verpakkingen en uw jaarverslag.

Huisstijlen en projectstijlen

De huisstijl leggen we vast in de huisstijlhandleiding.
Hierin staat in tekst en beeld hoe de huisstijlelementen zijn opgebouwd en hoe ze correct worden toegepast. De stabiliteit van de visuele identiteit is hiermee verankerd.

Identity Design is niet alleen een normerend bureau. Ons werk houdt niet op als de huisstijlhandleiding gemaakt is. We werken graag mee aan de ontwikkeling van alle communicatiemiddelen die gemaakt worden in de huisstijl. On line en off line. Ook binnen huisstijlen die niet door ons zijn ontworpen.

Periodieken en brochures

Onder andere magazines, (e-)nieuwsbrieven, brochures, folders en flyers.

Boeken

Fictie, maar ook projectboeken en overzichtsdocumenten. Een passende vormgeving en een verzorgde typografie zijn vanzelfsprekend. Maar met de ervaring van jaren denken we ook graag mee met redacteurs en begeleiden we desgewenst de productie.

Jaarverslagen

Financieel jaarverslag, mvo-jaarverslag, sociaal jaarverslag, Identity Design zorgt voor de creatieve invulling. Zowel gedrukt, als digitaal. Bijvoorbeeld in de vorm van een voor beeldscherm en iPad geschikte pdf of in de vorm van een website.

Verpakkingen

Identity Design ontwikkelde onder andere voor het Van Gogh Museum de verpakkingslijn voor de producten die worden verkocht in de museumshop. Verpakking is bescherming, maar heeft ook onderscheidend karakter en draagt bij aan de versterking van het merk.

Illustraties en iconen

Illustraties communiceren. Het maken ervan is een specialiteit. U bent bij ons welkom voor illustraties in diverse stijlen: fotocollage, vector illustratie, cartoon en 3D. Omdat Identity Design in de eerste plaats grafisch ontwerp bureau is, integreren wij het illustratiemateriaal passend in het totaalontwerp. Illustraties kunnen eenmalig zijn, bijvoorbeeld voor een boekomslag maar ook een visuele identiteit kan worden ontwikkeld op een specifieke illustratiestijl.

Tekstproducties

Corporate identiteit komt ook terug in de ‘tone of voice’ van tekstproducties. Zowel voor websites, als voor gedrukte communicatiemiddelen schrijft Identity Design teksten. Steeds met als basis de kernwaarden en merkbelofte van de organisatie. Tekst en beeld zijn bij een sterke identiteit in evenwicht.
Speciale aandacht heeft Identity Design voor de corporate story, het centrale verhaal van een organisatie dat zijn oorsprong vindt in haar cultuur en waarden. In de corporate story staat wat de organisatie doet, hoe zij dat doet, waar ze vandaan komt en waar ze naar toe gaat. De corporate story geeft medewerkers, klanten, leveranciers en andere publieksgroepen houvast in de manier waarop ze voor de organisatie werken en ermee samenwerken. Een goede corporate story laat zich enthousiast navertellen. Het geeft onderscheid, autoriteit en authenticiteit en is daarmee de basis van waaruit de organisatie handelt. En dat komt terug in de huisstijl.

Twitter

  • 1 februari 2019 14:20