Door: iddesign

NVd_01

Maatschappelijk probleem

Gezonde voeding en een gezonde manier van leven zijn essentieel voor ons eigen welbevinden, maar wordt ook maatschappelijk van steeds groter belang. We weten het, maar tegelijkertijd zien we dat steeds meer Nederlanders zwaarder worden. Vette happen en zoete tussendoortjes in combinatie met te weinig beweging eisen hun tol. Kinderen presteren minder, mensen worden vaker ziek en dat kost overheid en de premiebetaler in Nederland handen inmiddels miljarden euro’s.

Initiatiefgroep Nationaal Voedingsdebat

Daarom is door een groep Westlandse ondernemers in samenwerking met de gemeente Westland en verschillende nationale partners het plan opgevat om begin november het Nationaal Voedingsdebat te organiseren. Debat, praten, overleggen? Ja, maar ook doen! Politici, ondernemers en belangengroepen slaan de handen ineen.
Dit Nationaal Voedingsdebat wordt gehouden in Westland. Wetenschappers, topkoks, politici, tuinbouwondernemers, beleidsmakers en natuurlijk vertegenwoordigers uit de verssector maken van dit initiatief een nationaal succes. Zo wordt er een versmarkt geplaatst, waar telers, topkoks en restaurants hun beste producten etaleren en proeverijen organiseren. En natuurlijk is er het debat zelf met vertegenwoordigers uit de sector, ondernemers, wetenschappers en verantwoordelijken uit de landelijke politiek om te spreken over het belang van “weten wat we eten”. Ministeries van VWS en EZ, maar ook individuele Kamerleden hebben hun steun aan het initiatief uitgesproken.
In de voorbereiding worden gemeenten benaderd om mee te doen aan de prijsvraag voor de gezondste gemeente van Nederland. Ook scholen worden hiertoe uitgedaagd. De bedoeling is het evenement in ieder geval tweejaarlijks te organiseren.

Logo ontwikkeld door Identity Design

Identity Design is gevraagd om dit project een herkenbaar gezicht te geven. Naast een logo en een projectstijl worden diverse communicatiemiddelen ontwikkeld, want dit belangrijke initiatief mag niemand in ons land ontgaan. We zijn er trots op om de visuele stijl van dit nationale project te mogen verzorgen.